نمای کرتین وال یا لامل چیست ؟ | مزایای نمای کرتین وال | لامل | 

فهرست مطالب

نمای کرتین وال یا لامل چیست ؟

در نگاه اول به هر نما یا سازه و ساختمانی نمای بیرونی ساختمان نظر ما را به خود جلب می کند که البته فقط نقش زیبایی ساختمان را ندارد و در واقع برای محافظت از ساختمان و برای عایق بندی ساختمان قرار دارد و مهندسان و متخصصان و معماران با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه ای که سازه در آن وجود دارد از نمای مناسب استفاده می کنند تا علاوه بر زیبایی ساختمان به عنوان عایق حرارتی و صوتی نیز از ساختمان محافظت نماید.

کرتین وال

یکی از زیباترین نماهای مدرن جهت پوشش دهی نمای بیرون ساختمان است. کرتین وال که به دیوار پرده نیز معروف است از پروفیل های آلومینیومی طراحی شده و فضای بین این آلومینیوم را شیشه پر می کند. نمایی بسیار سبک است و هیچ گونه سنگینی و اضافه وزن و فشاری برای ساختمان ایجاد نمی کند.

در واقع کرتینوال نمایی شیشه ای است که در صورت نصب صحیح، سنگینی حاصل از وزن شیشه از روی ساختمان برداشته می شود و همچنین ساختمان را در مقابل باد و طوفان و بارش باران و رطوبت محافظت می نماید.

نمای کرتین وال یا لامل چیست ؟ | مزایای نمای کرتین وال | لامل | 

پروفیل های آلومینیومی در واقع همان لامل ها هستند که این لامل ها دارای دو بخش عمودی و افقی می باشند. لامل های افقی نسبت به لامل های عمودی طول بیشتری دارد و هر دو لامل چه عمودی و چه افقی عرض یکسانی دارد. البته این باز هم بستگی به نوع نما دارد و اینکه طراحان چگونه طراحی می نمایند.

مزایای نمای کرتین وال

با توجه به اینکه این نما از بدنه ی اصلی ساختمان مجزا و جدا است مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد.

در صورت طراحی اصولی در برابر بادهای شدید هم از مقاومت بالایی برخوردار است.

هیچ گونه بار اضافی برای ساختمان ندارد

سرعت اجرای بالایی دارد

نسبت به دیگر نماها سرعت اجرای بالایی دارد و مقرون به صرفه است

نمایی زیبا و مدرن است که دارای عایق می باشد.

انواع نمای کرتین وال

این نما در 3 نوع مختلف تقسیم بندی می شود، نمای کرتین وال قاب دار، بدون قاب، نیمه قاب دار که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم:

نمای کرتین وال یا لامل چیست ؟ نمای کرتین وال قاب دار یا فیس کپ face cape ؛ در این روش زیرسازی توسط پروفیل های عمودی و افقی تشکیل می شود و شیشه ها مستقیما بر روی ساختمان لامل قرار گرفته و یک درپوش فشاری از بیرون بر روی لامل آلومینیومی آن را مکحم می کند.

نمای کرتین وال بدون قاب یا فریم لس frame less ؛ در این روش اگر به سطح شیشه نگاه کنید یک سطح صاف می بینید اما فریم های شیشه ای به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد بود. سرعت نصب در این روش بیشتر است و نگهداری و نظافت آن راحت تر است.

نمای کرتین وال نیمه قاب دار یا سمی فریم semi frame ؛ در این روش یکی از قسمت های افقی یا عمودی حذف می شود و از لاستیک های عایق و چسب های مخصوص پایه سیلیکونی استفاده می شود.

عایق بندی کرتین وال

لامل های کرتین وال نما به گونه ای طراحی می شود که بالاترین عایق بندی را داشته باشد. خاصیت عایق بندی این نمای شیشه ای را از ساختمان در برابر نیروهای جوی و زیست محیطی منطقه محافظت می نماید و به همین منظور در طراحی مقاطع آلومینیومی شیارهایی تعبیه می گردد.

در نتیجه می توان لاستیک هایی را به سازه متصل کرد و برای بالاتر رفتن سطح عایق بندی کار در کرتین وال نما از لاستیک های پلی آمید نیز استفاده می شود.

نماهای کرتین وال از آنجا که هیچ باری از خود ساختمان را به دوش نمی کشند و تنها نیرویی که تحمل می کنند یکی نیروی وزن خودشان است و دیگری نیروهای جانبی نظیر باد است که تحمل می کنند از این رو به سازه های خود ایستا معروف هستند. و البته به همین علت که هیچ گونه فشاری روی ساختمان ندارد مورد توجه معماران و مهندسان قرار گرفته است.

کرتین وال ها در واقع شاسی ها و لامل هایی هستند که در اطراف پروژه قرار می گیرند و شیشه هایی که به عنوان نمای ساختمان قرار است بگیرند به جای اینکه روی خود ساختمان نصب شوند روی سازه کرتین وال نصب می شوند. از این رو وزن وارده بر ساختمان کاهش می یابد. این کاهش وزن سبب می شود که مقاومت ساختمان نسبت به زلزله افزایش یابد.نمای کرتین وال یا لامل چیست ؟ | مزایای نمای کرتین وال | لامل | 

لامل

لامل در واقع سازه فولادی یا آلومینیومی است که برای نگهداری شیشه های بیرونی در نمای کرتین وال به کار می رود.

مزایای استفاده از لامل 

سیستم کرتین وال پوشش بیرونی ساختمان است که با هدف انتقال نور به لایه های درونی ساختمان و همچنین ایجاد نمایی زیبا مورد استفاده قرار می گیرد.

نمای کرتین وال به گونه ای طراحی شده است که در برابر باد و طوفان و نفوذ رطوبت مقاوم است و هرگونه فشار و وزن وارد شده به سازه از طریق لامل به دیوارهای ساختمان و زمین وارد می شود.

یکی از مهمترین دلایل استفاده از لامل و کرتین وال در نما این است که این سازه فلزی به دلیل استفاده از آلومینیوم، سازه ای بسیار سبک است. در حالیکه این سازه بسیار سبک است اما مقاومت بسیار بالایی در تحمل فشارهای عمودی و افقی سازه دارد. علاوه بر این فشارها و تنش های ناگهانی که در اثر عوامل طبیعی همچون زلزله، بر ساختمان وارد می شود، توسط لامل به دیوارهای ساختمان منتقل می شود.

تفاوت بین نما و کرتین وال

نمای ساختمان از دیدگاه طراحی حیاتی ترین جنبه در ساخت و ساز می باشد زیرا تعریف کلی از همه ساختمان است. سیستم کرتین وال یک پوشش خارجی ساختمان است که عمدتا برای حفظ ساختمان در برابر عناصر غیر عادی در فضای باز و محافظت از فضای داخلی ساختمان استفاده می شود.

معایب نمای کرتین وال

به هر حال هر روشی همان طور که مزایایی دارد از معایبی نیز برخوردار است این قضیه درباره ی نمای کرتین وال یا لامل نیز صدق می کند. هزینه ی لازم برای ساخت این نما و سازه هایش می تواند زیاد باشد.

در ضمن این نما در شرایط جوی نامناسب برای نصب با دشواری هایی مواجه می شود، چرا که در فضای باز کارکردن با شرایط بد سخت است و کار را با تاخیر روبه رو می نماید و زمان نصب کرتین وال طولانی خواهد بود. پس در واقع هرچه زمان طولانی تر شود هزینه نصب نیز در مقابل بالاتر می رود.

برای نصب نمای کرتین وال یا لامل به یک گروه متخصص نیاز است و کار افراد عادی نیست و اگر با دقت و مهارت لازم نصب نشود قطعا تخریب خواهد شد و می تواند خسارات جانی و مالی در پی داشته باشد.

کلام آخر

کرتین وال یک نمای شیشه ای بسیار شیک و مدرن است که توسط متخصصان نصب می شود و علاوه بر زیبایی و نمای سازه از ساختمان در مقابل هر گونه شرایط آب و هوایی محافظت می نماید. تیم ما سعی دارند تا درباره ی صنعت ساخت و ساز مدرن مطالبی را در اختیار شما قرار دهد امیدواریم ما را همراهی نمایید و اگر نظری دارید در پایین همین مطلب مطرح کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره پردیس گیلان

گروه مهندسی پردیس گیلان از سال 2010 با تیمی از متخصصان ماهر و با تجربه فعالیت خود را آغاز کرده است. ما در زمینه‌های مختلف روش‌های مدرن ساخت و ساز تخصص داریم. در طول سال‌ها، پروژه‌های متعددی را با موفقیت به پایان رسانده‌ایم. خدمات ما شامل طراحی و ساخت سازه‌های پیش‌ساخته، خانه‌های LSF، طراحی داخلی، طراحی خارجی و محوطه‌سازی، اخذ مجوز ساخت و نقشه برداری می‌شود.

اطلاعات تماس

  • رشت، خیابان 15 متری طالقانی، ساختمان آریا، طبقه 5 واحد 9
  • شماره تلفن: 09120434409
پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن