ویلای پیش ساختهساخت ویلای ارزانسازه ال اس افسوله ال اس اف

اعتماد شما تبلیغات ماست

logo-pardis-01
سقف وافل چیست مزایا و معایب | انواع سقف وافل | سقف وافل چیست | معایب سقف وافل | مزایا سقف وافل | مقایسه سقف وافل یک طرفه با سقف وافل دوطرفه | 

فهرست مطالب

سقف وافل چیست مزایا و معایب

در معماری نوین روش های متعددی برای اجرای سقف وجود دارد که عبارتند از سقف تیرچه بلوک، عرشه فولادی، سقف کامپوزیت و دال بتن آرمه که البته بسته به نوع آب و هوا و بافت منطقه انتخاب می شوند. این روش نیز همانند سازه های ال اس اف یکی از روش های جدید ساخت و ساز است.

به دلیل زیبایی خاص، استحکام بالاتر، وزن تمام شده کمتر و هزینه سقف وافل مورد توجه قرار گرفته است چرا که در مصرف بتن و میلگرد تا 20 در صد صرفه جویی می شود و بر خلاف دیگر سقف ها پس از اجرا قالب ها قابل جدا شدن بوده و می توان از آن برای پروژه های دیگر نیز استفاده کرد.

سقف وافل چیست مزایا و معایب ضخامت سقف وافل از 30 سانتی متر تا 50 سانتی متر بسته به نوع سازه متغیر است.

سقف وافل به وسیله بتن مسلح ساخته می شود و ظاهری شبیه به پنجره و نان وافل دارد. جنس قالب های وافل از پلاستیک کامپوزیت است و بسیار سبک می باشد و امکان نورپردازی در این سقف ها به راحتی وجود دارد.

سقف وافل چیست؟ 

سقف وافل چیست؟ سقف وافل یک نمونه از پر طرفدارترین و در عین حال زیباترین سقف های اجرا شده توسط معماران از گذشته تا به امروز بوده است. این سقف قابل اجرا و مناسب برای ساختمان های با ارتفاع زیاد، با انواع اسکلت فلزی و یا بتنی می باشد. سقف وافل یک نمونه از روش های اجرای سقف بتنی می باشد، که به علت ظاهر مربعی شکل به وافل شناخته شده است. این سقف ها مناسب سطوحی است که دهانه های بلندی دارند.

یک طرفه یا دو طرفه سقف های وافل با توجه به پلان ساختمان، نقشه و طراحی انتخاب می شود اما به طور کلی در دهانه های بلند از سقف های وافل دو طرفه استفاده می شود. سرعت ساخت سازه برای سقف وافل نسبت به دال معمولی بیشتر است.

از نظر اقتصادی هم کم هزینه تر است چرا که تقریبا 30 درصد بتن کمتر و همچنین 20 درصد آرماتور کمتر استفاده می شود. ضخامت سقف وافل نسبت به سایر سقف ها کمتر است و دارای عملکرد بهتری در مقابل آتش سوزی و لرزش دارد.

سقف وافل معمولا در فضاهایی استفاده می شود که وزن زیادی به سقف وارد نشده و معمولا سقف مسطح است. از جمله فرودگاه ها،ایستگاه های قطار و مترو، سالن ها، نمایشگاه ها و حتی منازل مسکونی و …و معایب وافل - سقف وافل چیست,انواع سقف وافل,مزایا سقف وافل,معایب سقف وافل

انواع سقف وافل

سقف وافل چیست مزایا و معایب سقف وافل به دو صورت اجرا می شود سقف وافل دو طرفه و سقف وافل یک طرفه که در ادامه به توضیحاتی درباره آن ها خواهیم پرداخت.

سقف وافل یک طرفه

در سقف وافل یک طرفه زیرسازی مشابه سقف تیرچه بلوک است. در سقف تیرچه بلوک از تیرهای میانی استفاده می شود اما در سقف های وافل خبری از تیرهای میانی نیست و تیرها به کل حذف شده است پس مسلما در انجام و اجرای کار نیز با هزینه های کمتری روبرو می شویم. سقف های وافل یک طرفه عملکرد یک طرفه داشته و در دهانه های کوتاه استفاده می شوند و حداکثر دهانه سقف وافل یک طرفه 8 تا 9 متر توصیه می شود.

سقف وافل دوطرفه 

در این سقف های دوطرفه وافل از قالب های مربع شکل استفاده می شود و به همین جهت بار سقف از چهار طرف به ستون ها انتقال می یابد. در این قسمت تیرچه ها به صورت عمود بوده و به عنوان تکیه گاه استفاده نمی شوند. به همین علت بار وارد شده به چهار طرف ستون منتقل می شود.

سقف های وافل دو طرفه در برابر خم شدن مقاوم است به همین جهت می توانند در دهانه های بلندتری نسبت به حالت یک طرفه اجرا شوند و از لحاظ فنی حداکثر دهانه این سقف 12 متر و در موارد و شرایط خاص تا 16 متر قابل اجرا است. در شرایط خاص ضخامت سقف ها افزایش یافته و یا سقف دارای تیرهای آویز دار می شود اما به طور کلی اجرای این سقف در دهانه های بسیار بلند توصیه نمی شود.

در سقف وافل دوطرفه برای اجرای زیر سقف در قسمت حفره های مربعی قالب هایی قرار می دهند پس از بتن ریزی روی سقف و گرفتن بتن قالب ها باز می گردند. بتن ریزی می تواند یکپارچه بدون نیاز به استفاده از هرگونه روان کننده به راحتی انجام شود بر عکس سقف کوبیاکس که اگر بتن روان نباشد بتن به قسمت های زیرین سقف نمی رسد.

مزایا سقف وافل

سقف وافل انعطاف پذیری بالایی دارد و می توان آن را با بتن، استیل و چوب اجرا کرد. که البته بتن مناسب ساختمان هایی است که به استحکام بیشتری نیاز دارند.

این سقف ها مناسب ساختمان هایی است که ارتفاع بالایی دارند و امکان ستون گذاری برای تحمل بار وجود ندارد. تحمل بار در سقف های وافل مشبک بسیار بالاتر از دیگر مدل ها می باشد.

سقف وافل به علت دوطرفه بودن آرماتور بندی تحمل بالایی در مقابل لرزش ها دارد. امکان نور پردازی در سقف های وافل بسیار زیاد است و طراحان هر نور پردازی را به راحتی می توانند اجرا کنند. جنس قالب های وافل از پلاستیک کامپوزیت است و بسیار سبک می باشد.

معایب سقف وافل

ارتفاع سقف وافل نسبت به دیگر سقف ها بلندتر است پس بنابراین تعداد طبقات کمتر است. برای اجرای این سقف ها نیاز به متخصصان ماهر و با تجربه است. سقف های وافل مناسب مناطق شیب دار نیست پس در زمین های شیب دار ابتدا باید خاک برداری شود تا به یک زمین صاف و هموار رسید سپس برای ساخت اقدام نمود. سقف های وافل بسیار سبک هستند پس ممکن است در مقابل بادهای خیلی شدید مقاومتش کم باشد.

مقایسه سقف وافل یک طرفه با سقف وافل دو طرفه

سقف وافل یک طرفه عملکرد یک طرفه دارد و در دهانه های کوتاه استفاده می شوند و حداکثر دهانه آنها 9 متر است اما در مقابل سقف دوطرفه دهانه بزرگ تری اجرا می شود چرا که باید در برابر خم شدن مقاوم باشد و حداکثر دهانه این سقف ها 12 متر و در بعضی شرایط خاص تا 16 متر اجرا می شود.

سقف یک طرفه در یک جهت قابل اجراست و به عنوان تکیه گاه عمل نمی کند اما سقف دو طرفه انتقال بار در دو جهت و چهار مسیر صورت می گیرد و به عنوان تکیه گاه عمل می کند به همین دلیل در سقف وافل یک طرفه نمی توان ستون ها را حذف کرد اما در سقف وافل دو طرفه می توان ستون ها را حذف کرد.

سقف یک طرفه شبیه به U طراحی شده اما سقف وافل دوطرفه شبیه مربع می باشد. در زیرسازی سقف یک طرفه از قوطی و در زیر سازی سقف دو طرفه از تیرچه استفاده می شود.

دوطرفه و یک طرفه - سقف وافل چیست,انواع سقف وافل,مزایا سقف وافل,معایب سقف وافل

سوالات متداول سقف وافل چیست

آیا امکان نورپردازی در سقف وافل وجود دارد؟ بله، امکان نورپردازی وجود دارد و دست طراحان برای انواع نورپردازی باز است.

آیا سقف های وافل به مرور زمان دچار ترک خوردگی می شود؟ ممکن است که هنگام تردد کارگران و یا هنگام خارج کردن قالب در صورتی که از تیم متخصص استفاده نشود قالب ها دچار ترک خوردگی بشوند.

سقف وافل تخت چیست؟ یک روش اجرایی در سقف وافل است که از مزایای آن سرعت بالای اجرا، کیفیت بتن، چیدمان بهتر قالب ها و ایمنی کارگران است.

سقف وافل لانه زنبوری چیست؟ همان سقف وافل است که ایمنی و استحکام بیشتری دارد و به همین دلیل مقرون به صرفه تر است اما سرعت اجرا پایین تر است.

ضخامت سقف وافل چه قدر است؟ ضخامت سقف وافل از 30 سانتی متر تا 50 سانتی متر بسته به نوع سازه متغیر است.

سرعت اجرای سقف وافل چگونه است؟ در مقایسه با سقف کوبیاکس سرعت اجرا خیلی بیشتر است چرا که وزن سقف وافل کمتر است و نیاز به جک های کمتری می باشد.

جنس قالب های وافل از چیست؟ جنس قالب های وافل از پلاستیک کامپوزیت است و بسیار سبک می باشد.

کلام آخر 

در این مقاله سعی کردیم تا درباره ی اینکه سقف وافل چیست مزایا و معایب آن برای شما مطالبی را مطرح نماییم ما سعی داریم مطالب بیشتری را درباره ی روش های نوین ساخت و ساز و سبک های جدید ساختمان سازی برای شما مطرح نماییم لطفا تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره پردیس گیلان

مجموعه مهندسی پردیس گیلان با ترکیب تیمی مجرب و کاردان از سال ۱۳۸۹ در زمینه های مختلف ساخت ساز با روش نوین ساختمانی فعالیت خود را شروع کرده و در این سالها پروژه های متعددی به انجام رسانده است. خدمات این گروه شامل طراحی و اجرا سازه های پیش ساخته ، ساخت خانه های LSF ، طراحی داخلی ، طراحی نما و منظر ، اخذ مجوز ساخت ، نقشه برداری ساختمان میباشد.

 

اطلاعات تماس

  • بلوار معلم 15 متری طالقانی ساختمان آریا طبقه 5 واحد 9
  • 09120434409
  • pardisgilanlsf@gmail.com
پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن