اخذ مجوز ساخت و پروانه ساخت به چه صورتی است؟

چه-زمانی-به-مجوز-ساخت-و-اخذ-جواز-شهرداری-نیاز-داریم؟

اخذ مجوز ساخت بنا

اخذ مجوز ساخت ساختمان یکی از کارهایی است که برای شروع و ساخت بنا بسیار مهم است. در اصل پروانه جواز ساختمان و دریافت اجازه رسمی از شهرداری مربوطه توسط مالک یا پیمانکار برای اجرای پروژه ساخت و ساز است که در مواردی برای بازسازی ساختمان نیز می بایست جهت اخذ جواز ساخت اقدام کرد.

در صورتی که هرگونه عملیاتی برای ساخت و ساز را بدون جواز یا پروانه ساخت انجام دهید این کار به منظره غیرقانونی بودن پروژه ساخت می باشد و می تواند توسط مراجع نظارتی متوقف شود. دریافت جواز ساخت در حقیقت میتواند به صاحب ساختمان اطمینان از استاندارد بودن نوع سازه و داشتن نظارت مهندس ساختمان بر روی پروژه را بدهد.

هدف از دریافت مجوز ساخت در حقیقت اطمینان از ساخت و ساز قانونی و مطابق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی است. در صورتیکه جواز ساختمان را کسب کنید می توانید از تسهیلات بانکی و بیمه افراد مشغول در ساختمان جهت جلوگیری از بروز حوادث احتمالی بهره مند شوید و نیز می توانید از تجارب فنی و مهندسی مهندس سازه برای ساخت ساختمان استفاده کنید.

اخذ جواز ساخت در رشت از جمله کارهای مهم تیم فنی پردیس گیلان است که این اطمینان را به دارنده پروژه میدهد تا در دریافت اخذ مجوز ساختمان در استان گیلان کاملا با خیال آسوده به تیم فنی پردیس گیلان اعتماد کند. دریافت جواز ساخت ساختمان از کارهای بسیار مهم و البته کمی پیچیده است که دارای مراحل اداری طولانی میباشد.

تیم پردیس گیلان با توجه به اینکه سابقه طولانی در زمینه دریافت جواز شهرداری در رشت را دارد و می تواند جهت دریافت جواز ساختمان در این استان کاملاً در کنار شما باشد.

اخذ مجوز ساخت و پروانه ساخت به چه صورتی است؟ برای دریافت جواز ساختمان در شهر رشت و صدور پروانه ساختمان در رشت چه باید کرد؟ پروانه ساخت چیست ؟

چه زمانی به مجوز ساخت و اخذ جواز شهرداری نیاز داریم؟

برای اینکه بدانید چه زمانی به مجوز ساخت و اخذ جواز شهرداری نیاز داریم میبایست مواردی را به شما اعلام کنیم. در ابتدا باید بگوییم که تمامی پروژه های ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت شهرداری احتیاج ندارند. در بیشتر موارد برای انجام تعمیرات جزئی و جایگزینی های ساده میتوان بدون درخواست مجوز ساختمان این موارد را انجام داد. این کار را می توانید توسط خودتان و یا پیمانکار حرفه ای نظیر تیم پردیس گیلان به راحتی انجام دهید.

در صورتی که برای انجام یک پروژه که شامل انجام تغییرات عمده و یا اضافه کردن بنا به واحد باشد حتما نیاز به دریافت مجوز ساخت از شهرداری می باشد. در صورتی که برای انجام تغییرات پیمانکاری با تیم پردیس گیلان قراردادی را امضا کنید فرآیند صدور پروانه ساختمان و مجوز ساخت و تمامی هزینه های جواز ساختمان توسط تیم پردیس گیلان برآورد و به شما اعلام خواهد شد.

چنانچه خودتان نیاز دارید تا برای دریافت جواز ساخت از شهرداری اقدام کنید می توانید با تیم ما جهت مشاوره در تماس باشید. به این نکته دقت کنید که برای دریافت جواز برای کارهای متفاوت و برای هر منطقه نیاز به دریافت مجوز از شهرداری مربوطه برای کار مربوطه می باشیم و ممکن است برای دریافت برخی از کارها نیاز به تاییدیه مهندس فنی باشد. برای این کار تیم ما کاملاً در کنار شما خواهد بود و به شما این اطمینان را می دهیم تا بتوانیم برای دریافت جواز ساخت در استان گیلان و شهر رشت به شما کمک کنیم.

پروانه ساختمان و جواز ساختمان

اگر بخواهیم خیلی کوتاه راجع به پروانه و جواز ساختمان و اطلاعات درج شده در داخل آن به شما توضیح دهیم باید بگوییم که در اصل پروانه ساختمان به عنوان یک سند در اختیار شما قرار می گیرد که به شما این اطمینان را بدهد تا در هنگام احداث ساختمان از تمامی اصول ساخت و ساز از طرف شهرداری اجرا شده است و به مالک این اطمینان را می دهد تا تمامی رعایت اصول ساخت و ساز در واحد مربوطه انجام گرفته باشد.

از مواردی که می بایست برای دریافت پروانه ساختمانی اقدام کنید مواردی نظیر تخریب و نوسازی ، تغییر نقشه ، توسعه بنا و یا تعویض مهندس ناظر می باشد که در این گونه موارد میبایست برای پروانه ساختمان و اخذ آن به شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک شهری مراجعه کنید. در پروانه ساختمان اطلاعاتی از بنا نظیر اطلاعات ریزی از سازه‌های آن در اختیار شما یعنی مالک قرار می‌گیرد.

این اطلاعات عبارتند از تعداد طبقات، نوع اسکلت بندی ساختمان، مشخصات متقاضی کننده صدور پروانه و مساحت زیربنا که البته موارد دیگری نظیر شماره پلاک ثبتی، کروکی زمین، تاریخ صدور پروانه، نام مهندس یا مهندسین ناظر و زمان شروع و اتمام اعتبار پروانه نیز در این پروانه ساخت ذکر می‌شود. برای دریافت سند مالکیت برای هر کدام از واحدهای مسکونی در پایان کار می بایست با ارائه پایان کار توسط مرجع صدور پروانه ساختمان اقدام کنید.

در صورتی که تخلفی از طرف مالک بر خلاف مفاد پروانه ساختمان صورت گیرد، ناظر موظف است گزارش تخلف ایراد شده را به مرجع صدور پروانه ساختمان ارسال کند تا در صورت نیاز از ادامه عملیات ساخت جلوگیری شود. تمامی موارد بالا از مواردی بود که برای دریافت پروانه و جواز ساختمان می بایست به آنها توجه شود. تیم پردیس گیلان برای دریافت پروانه ساختمان در استان گیلان می تواند کاملاً به شما کمک کند و تا پایان دریافت جواز ساختمان در شهر رشت در کنار شما باشد.

مراحل صدور پروانه ساختمان

مراحل صدور پروانه ساختمان

در ادامه درباره مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان مواردی را به شما اعلام خواهیم کرد که می تواند برای صدور پروانه و جواز ساختمان شما را راهنمایی کند. ابتدا کمی در مورد پروانه ساختمان می گوییم. این پروانه به این صورت است که امروزه شهرداری برای متقاضیان ساخت و ساز شناسنامه ساختمان صادر می کند. این شناسنامه در حقیقت دفترچه هایی است که در اختیار مالک قرار می گیرند و در آن صدور پروانه ساختمان، نداشتن خلافی و پایان کار قابل مشاهده است.

شناسنامه ساختمان هم اکنون در شهر تهران الزامی است و در شهرهای دیگر در حال اجرا می باشد و به زودی در تمامی شهرهای کشور شناسنامه ساختمان را خواهیم داشت. مرحله اول برای دریافت صدور پروانه و جواز ساخت تشکیل پرونده است. در این مرحله مالک یا شخصی که از مالک وکالت دارد نظیر سازنده می‌بایست برای دریافت جواز ساختمان یا مجوز ساخت به شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کند و ملک مربوطه را به ثبت برساند.

برای ثبت صدور پروانه ساختمان می بایست اصل و تصویر سند مالکیت به همراه اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر نظیر کارت ملی یا شناسنامه و نیز برگه تسویه حساب عوارض شهرداری و نوسازی تا سال جاری و سال های پیشین را به شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک شهر ارائه دهید. سپس میبایست درخواست خود را به صورت کتبی در مراکز دفاتر خدمات الکترونیک به ثبت برسانید.

مرحله بعدی دستور صدور بازدید است به این صورت که بعد از مرحله تشکیل پرونده توسط مالک یا وکیل مالک، مسئولان شهرداری برای انجام مرحله بعدی پیشبرد پرونده جهت بازدید به مکان احداث ملک مراجعه می‌کنند تا بتواند به صورت دقیق محل ملک، ابعاد عرض خیابان بنای ساختمان و همچنین بنا های مجاور را مورد بررسی قرار دهند. این مرحله می تواند برای صدور مجوز ساخت و نیز دریافت جواز برای ساخت تعداد طبقات بسیار مهم و حیاتی باشد و تاثیر زیادی در اخذ و دریافت مجوز برای ساخت میباشد که میتواند در تاییدیه نهایی تاثیر مستقیم داشته باشد.

بررسی گزارش مامور فنی و کاربری ملک مورد بعدی است به این صورت که در هر منطقه ای می بایست کاملا مشخص شود که قوانین ساخت و ساز در آن منطقه به چه شکلی است. در این مورد بررسی می شود که ملک مورد نظر در طرحی از طرح های شهرداری قرار نداشته باشد و این موضوع با دقت بسیار بالایی بررسی می شود تا سازه مورد نظر در هیچ کدام از پروژه های عمرانی منطقه که در دست شهرداری است تداخل ایجاد نکند و در صورت بروز هرگونه تداخل میبایست میزان طرح کاملا محاسبه شود و سپس اصلاحات آن انجام گیرد.

مرحله بعدی دستور نقشه است. بعد از انجام تمامی مراحل بالا کارشناس فنی شهرسازی دستور تهیه نقشه را به مالک صادر می کند. در این نقشه اطلاعاتی نظیر ابعاد باقیمانده ملک پس از اصلاحات مورد نظر شهرداری و اصلاحات در صورت احتمال و نیز مساحت زمین بعد از اصلاحات سطح اشغال شده توسط هر طبقه و تعداد طبقات آن کاملا مشخص می باشد.

بر اساس این نقشه ساختمان دقیقا تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه و پهنه ای که ملک در آن قرار دارد مشخص میشود و همچنین متراژ سندی عرض گذر کاملاً تعیین می‌شود و در مرحله بعد، این نقشه به مهندس معمار کاملاً ارجاع می‌شود تا بنا بر همین نقشه و با نظارت مهندس ناظر سازه فوق بدون هیچ گونه تخلفی و کاملا مطابق با نقشه ساخت احداث ملک انجام شود.

در مرحله بعد نقشه معماری می بایست برای ملک طراحی شود. طراحی نقشه معماری از مهمترین مراحل صدور پروانه ساختمان است و میتواند حداکثر توانایی طرح برای متراژ و تعداد پارکینگ ها و نیز کیفیت فضا در آن اجرا شود. بعد از طراحی نقشه معماری می‌بایست این نقشه به شهرداری و دفاتر خدمات شهری ارسال شود تا توسط مهندسین شهرداری بررسی و تایید شود.

چنانچه این نقشه معماری نیاز به اصلاح داشته باشد دفتر‌ مهندسی مربوطه ملزم به اصلاح نقشه است و پس از اصلاح مجدد نقشه به دفاتر خدمات مهندسی و شهرداری برای تاییدیه نقشه ارسال خواهد شد. مرحله بعدی پرداخت عوارض شهرداری می باشد که این کار می بایست بعد از نهایی شدن و تایید نقشه معماری و رفع تمامی ایرادات از سوی دفاتر خدمات شهری انجام شود.

پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری بر اساس متراژ های تایید شده در هر طبقه و نیز نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین می شود. مرحله بعد از پرداخت عوارض شهرداری تهیه مدارک پیش نویس است. بعد از پرداخت عوارض شهرداری، تاییدیه ای از اداره درآمد منطقه شهرداری دریافت خواهید کرد.

در این زمان پس از اخذ تاییدیه پرداخت عوارض شهرداری و عوارض نوسازی تایید شده می بایست مدارک پیش نویس آماده شوند. برای این کار مالک می بایست به دفاتر خدمات شهری مراجعه و فرم درخواست تعیین ناظر را تکمیل و ارسال کند. بعد از آن می بایست منتظر معرفی ناظر از سوی دفاتر خدمات شهری بماند.

بعد از آن قراردادی بین ناظر و مالک بسته می شود. بعد از انجام تمامی مراحل فوق و در صورتی که تمامی این موارد را بتوانید در مدت زمان مناسبی انجام دهید می توانید نسبت به چاپ پروانه اقدام کنید. در کل صدور پروانه ساختمان از جمله کارهای اداری با پروسه طولانی و تخصصی است و می تواند برای کسانی که در این زمینه تجربه ای ندارند زمانبر باشد و هزینه زیادی را به ارمغان بیاورد.

اخذ مجوز ساخت و پروانه ساخت به چه صورتی است؟ برای دریافت جواز ساختمان در شهر رشت و صدور پروانه ساختمان در رشت چه باید کرد؟ پروانه ساخت چیست ؟

صدور پروانه ساختمان در رشت

تیم پردیس گیلان می‌تواند جهت صدور پروانه ساختمان در رشت از ابتدا تا انتهای پروسه در کنار شما باشد. چنانچه قصد اخذ مجوز ساختمان در گیلان را دارید میتوانید با تیم پردیس گیلان در این زمینه مشاوره و در صورت لزوم همکاری داشته باشید.

تیم پردیس گیلان پیشنهاد می کند قبل از انجام هرگونه ساخت و ساز در سطح شهر، برای گرفتن مجوز ساخت از شهرداری اقدام کنید. پروانه ساختمان می‌تواند شامل اطلاعات بسیار مهمی از بنا باشد که تعیین کننده تعداد طبقه، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات مالک، مساحت زیربنا، شماره پلاک ثبتی، نام مهندسین ناظر، کروکی زمین و تاریخ صدور پروانه و موارد دیگر باشد.

اخذ جواز ساختمان در رشت

برای اخذ جواز ساختمان در رشت مالک موظف است مدارکی نظیر اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر و برگه تسویه حساب عوارض شهرداری سال جاری و سالهای قبل را به شهرداری ارائه کند و سپس درخواست خود را به ثبت برساند. بعد از تشکیل پرونده مراحل بعدی صدور پروانه ساختمان که در بالا به آنها اشاره کردیم نظیر دستور بازدید بنا و دیگر موارد انجام خواهد شد.

در انتها نیز هر کدام از مراحل به تایید رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و همچنین شهردار رسیده و در انتها پروانه ساختمان چاپ و صادر می شود. تیم پردیس گیلان مفتخر است با داشتن سابقه طولانی در استان گیلان بتواند برای دریافت مجوز ساختمان در رشت و دریافت پروانه ساختمان در استان گیلان از ابتدا تا انتها در کنار شما باشد.

مراحل هزینه جواز ساختمان روستایی

مراحل مربوط به هزینه های جواز ساختمان‌های روستایی شامل مواردی می شود که مالک یا سازنده می بایست بعد از مراجعه به مراجع صدور پروانه و پرداخت هزینه‌های اخذ جواز خانه روستایی نسبت به دریافت پروانه ساخت اقدام کنند. در واقع پروانه ساختمان روستایی همان جواز ساخت واحد مربوطه می باشد که قبل از انجام هرگونه عملیات ساخت و سازی می بایست از مراجع مربوطه نظیر شهرداری و یا دهیاری دریافت گردند.

در واقع این پروانه ساخت مجوزی در راستای قانونی بودن عملیات اجرایی ساخت و ساز می باشد و در صورت عدم دریافت پروانه ساختمان روستایی هرگونه ساخت و سازی در زمین مربوطه غیر قانونی محسوب می شود.

هزینه پروانه ساختمان روستایی گیلان

اگر بخواهیم هزینه پروانه ساختمان روستایی گیلان و یا هر شهر و استان دیگری را برآورد کنیم می بایست دقت کنید که این هزینه بر اساس قیمت منطقه ای مصوب که توسط بنیاد مسکن روستایی و یا شهرداری مربوطه محاسبه و ابلاغ می شود تعیین می گردد و نمی توان هزینه‌ای بر اساس یک فرمول خاص حتی برای دو منطقه در یک شهرستان نیز برآورد کرد.

هزینه های متفاوت با مبالغی متنوع برای ارگان هایی نظیر سازمان نظام مهندسی و مهندسین طراح و ناظران و مجریان بر اساس سازمان نظام فنی روستایی محاسبه و دریافت می شود. این نوع هزینه ها تقریباً در کل کشور یکسان میباشد ولی هزینه اخذ جواز خانه روستایی کاملاً بسته به منطقه مورد نظر و روستای مورد نظر می باشد و می تواند کاملا متفاوت باشد.

مدت زمان اعتبار پروانه ساختمان روستایی

مدت زمان اعتبار پروانه ساختمان روستایی همچون تمامی پروانه های ساختمانی که توسط مرجع مربوطه پروانه صادر می شود با توجه به استان و شهرستان مربوطه می تواند کمی متفاوت باشد ولی به صورت استاندارد مهلت شروع عملیات ساختمانی از زمان صدور پروانه بین ۱ تا ۲ سال می باشد و مدت زمان مورد نظر برای اتمام عملیات ساختمانی نیز چیزی در حدود ۴۲ ماه در نظر گرفته می شود.

در صورتی که سازنده و یا مالک به هر دلیلی نتواند در این مدت زمان مورد نظر برای ساخت واحد مربوطه اقدام نمایند می بایست نسبت به تمدید اعتبار پروانه اقدام کنند. به این نکته نیز می بایست دقت کنید در صورتی که عملیات ساختمانی به هر دلیلی از تاریخ صدور پروانه ساختمان شروع نشده باشد و مدت زمان اعتبار پروانه تمام شده باشد مالک و یا سازنده می بایست طبق مقررات و ضوابط جدید شهرسازی نسبت به دریافت پروانه ساخت از ابتدا و به صورت مجدد اقدام کند.

در صورتیکه قصد گرفتن مجوز ساخت دارید و برای اخذ این مجوز با سوالاتی روبرو هستید پیشنهاد میکنیم تا با پر کردن فرم ذیل از مشاوره رایگان تیم پردیس گیلان برخوردار شوید.

پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن