ویلای پیش ساختهساخت ویلای ارزانسازه ال اس افسوله ال اس اف

اعتماد شما تبلیغات ماست

logo-pardis-01
زیر سازی نما چیست | زیر سازی نما در سازه ال اس اف | مراحل اجرای زیر سازی نمای ساختمان | انواع نمای ساختمان | اصول شاسی کشی نمای ساختمان | نکاتی درباره ی زیر سازی نما |

فهرست مطالب

زیر سازی نما چیست

منظور از زیر سازی نما ایجاد بستری مناسب جهت اجرای نما می باشد. زیر سازی و شاسی کشی نما، بخشی از مرحله اجرایی نما می باشد که جهت ایجاد سطحی صاف در زیر نازک کاری نهایی مورد استفاده قرار می گیرد.

یه پیمانکار نما باید قبل از هر چیز نوع مصالحی را که نیاز دارد مشخص نماید چرا که در نماهای مختلف مصالح متفاوتی نیاز است مثلا نمای چوبی و نمای سنگی و یا نمای کامپوزیت با هم متفاوت هستند. یعنی در نمای چوبی نمی توان از پروفیل نبشی استفاده کرد و برای نماهای سنگی و سیمانی به پروفیل های نبشی و میلگرد با روکش رابیتس نیاز است.

زیر سازی نما در سازه ال اس اف

همان طور که می دانید سازه ال اس اف سازه ای بسیار سبک است، و مثل هر ساختمان دیگری از هر زیر سازی و نمایی می توان برای نما سازه ال اس اف استفاده کرد اما تلاش مهندسان بر این است که سازه همچنان سبک باشد؛ پس برای نما سازه ال اس اف از فایبر سمت برد استفاده می کنند.

زیر سازی این نما با استفاده از پروفیل A و پروفیل M و V انجام می شود. البته اگر قرار باشد از نمای تر استفاده شود با یک لایه ملات سنگین نمای سازه نصب می شود.زیر سازی نما چیست | زیر سازی نما در سازه ال اس اف | مراحل اجرای زیر سازی نمای ساختمان | انواع نمای ساختمان | اصول شاسی کشی نمای ساختمان | نکاتی درباره ی زیر سازی نما |

مراحل اجرای زیر سازی نمای ساختمان

با مشخص شدن نوع نما و مصالح مورد نیاز برای آن، مهندس طراح،نقشه های شاسی کشی را فراهم می کند.

در این نقشه ها با در نظر گرفتن جزییات و ابعاد، محل اتصال شاسی کشی به سازه اصلی و نوع جوش کاری و … مشخص می شود.

با توجه به نقشه ابتدا از طریق ریسمان کشی و تراز کردن کم کم برای زیر سازی آماده می شوند؛ این مرحله بسیار اهمیت دارد چرا که اگر تراز درست نباشد تا آخر کار مشکل به وجود می آید.

بعد از ریسمان کشی اگر سازه بتنی باشد و پلیت وجود نداشته باشد با استفاده از بولت های مخصوص این پلیت ها را بر روی بتن ها ایجاد می کنند تا بتوان دستک های اولیه شاسی کشی را به آنها جوش داد.

بعد از کامل شدن تراز با توجه به نقشه پروفیل ها را جوش می دهند و نصب می کنند؛ زیر سازی با میلگرد انجام می شود و اگر نیاز باشد از تورهای رابیتس که با سیم مفتولی نصب می شود استفاده می نمایند تا از عبور ملات سیمانی جلوگیری شود.

تمامی این کارها را قبل از اجرای نما انجام می دهند چرا که مرحله ای بسیار مهم است و با کوچک ترین اشتباه ممکن است نمای ساختمان از لحاظ زیبایی، شکل مناسبی نداشته باشد و از لحاظ امنیتی نیز ممکن است نم و باران و رطوبت خیلی راحت به ساختمان نفوذ کند و نمای ساختمان بسیار سست شود که خیلی خطرناک است هم برای ساکنین ساختمان و هم برای دیگران.

همان طور که می دانید نمای ساختمان مهمترین قسمت یک ساختمان است چرا که یک نمای بی کیفیت ظاهری زشت داشته و هم بر اثر لرزش و یا نم و رطوبت به ساختمان آسیب می زند. یک ساختمان بدون زیر سازی و شاسی کشی نما نه تنها می تواند جان عابران پیاده را به خطر بیاندازد بلکه هزینه های بسیاری برای مالکان به وجود می آورد.

انواع نمای ساختمان

نمای مهار شده(خشک) و نمای چسبانده شده( تر)

در نمای خشک هیچ ملاتی وجود ندارد و از هیچ ملاتی برای اتصال نما استفاده نشده و پوسته اصلی نما که می تواند از مصالح مختلفی مانند سنگ، سرامیک، چوب، آلومینیوم، شیشه و … باشد، روی شاسی کشی خاصی که با توجه به نوع پوشش اصلی نما تعیین و اجرا شده است متصل خواهد شد.

در این روش تغییر و عوض کردن نما بسیار راحت تر است و نیاز به تخریب خاصی نیست در واقع شاسی کشی در نمای خشک مستقیما به سازه متصل می شود.

در نمای چسبانده اجرای دیوار پیرامونی یا دیوار پشتیبان الزامی است و بار وارده از طرف نما به دیوار و از دیوار به سازه اصلی ساختمان منتقل می شود. نمای اصلی توسط ملات یا دوقاب به دیوار پشتیبان یا شاسی کشی نما متصل خواهد شد. البته طبق قانون ضخامت ملات نما مشخص می کند که ساختمان نیاز به شاسی کشی دارد یا خیر.

اصول شاسی کشی نمای ساختمان

انتخاب نوع پروفیل: در انتخاب نوع پروفیل باید به نوع نما ساختمان توجه نمود. نمای سنگ با نمای آجر زیر سازی متفاوتی دارد.

تهیه نقشه: در این مرحله باید ابعاد پروفیل های مورد استفاده با توجه به طرح نمای ساختمان، محل جوش و اتصالات و نیاز به میلگرد مشخص شود. مثلا در نماهایی که منحنی هستند زیر سازی با دقت انجام شود تا منحنی و پیچیدگی به درستی اجرا شود.

اجرای نبشی کشی نمای ساختمان: این مرحله باید طبق نقشه و با توجه به پروفیل های مشخص شده انجام شود. جنس پروفیلی که استفاده می شود به جنس نما و نوع طراحی نمای ساختمان بستگی دارد.زیر سازی نما چیست | زیر سازی نما در سازه ال اس اف | مراحل اجرای زیر سازی نمای ساختمان | انواع نمای ساختمان | اصول شاسی کشی نمای ساختمان | نکاتی درباره ی زیر سازی نما |

نکاتی درباره زیر سازی نما

خرده کارهای بسیاری برای زیر سازی نما ساختمان وجود دارد که بعضی از آن ها را در اینجا مطرح کردیم نکات مهم دیگری نیز وجود دارد که مطرح نشده مثلا ضد زنگ زدن پروفیل های آهنی و یا استفاده از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی و یا توجه به استحکام اتصالات و … می توان اشاره کرد.

از زیر سازی نما و محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.

تمام قطعات فلزی بعد از اتمام جوشکاری و شاسی کشی باید به وسیله ضد زنگ پوشانده شود تا از پوسیدگی جلوگیری شود.

تراز بودن زیر سازی نما از نکاتی است که باید در موارد اجرایی رعایت شود، زیرا هرگونه سهل انگاری در این مورد سبب دوباره کاری و ایجاد هزینه های فراوان می شود.

در صورت سیمانی بودن نما پس از نصب توری های رابیتس روی آن را با یک لایه ملات سیمانی بپوشاند تا چسبندگی ملات نهایی افزایش یابد.

زیر سازی نماهای چوبی به دو صورت سیمانی و فولادی اجرا می گردد و در صورت شاسی کشی فولادی می توان از قوطی های 40 در 40 و یا 60 در 40  با فاصله ی 50 سانتی متر و عمود بر جهت نصب چوبهای نما استفاده نمود.

در نمای سنگی جوشکاری ها باید با دقت انجام شود چرا که وزن نما بسیار زیاد است و احتمال جدا شدن نما وجود دارد.

در نماهای کامپوزیت پس از زیر سازی فولادی قطعات آلومینیومی به وسیله ی پیچ و مهره و یا پیچ های سرمته دار به شاسی کشی فولادی متصل می گردد تا در نهایت قطعات نازک کاری نما به آنها متصل شود.

کلام آخر

در این مقاله ما سعی کردیم تا نکاتی را درباره ی اینکه زیر سازی نما چیست و انواع نما مطالبی را مطرح نماییم امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد لطفا نظرات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره پردیس گیلان

مجموعه مهندسی پردیس گیلان با ترکیب تیمی مجرب و کاردان از سال ۱۳۸۹ در زمینه های مختلف ساخت ساز با روش نوین ساختمانی فعالیت خود را شروع کرده و در این سالها پروژه های متعددی به انجام رسانده است. خدمات این گروه شامل طراحی و اجرا سازه های پیش ساخته ، ساخت خانه های LSF ، طراحی داخلی ، طراحی نما و منظر ، اخذ مجوز ساخت ، نقشه برداری ساختمان میباشد.

 

اطلاعات تماس

  • بلوار معلم 15 متری طالقانی ساختمان آریا طبقه 5 واحد 9
  • 09120434409
  • pardisgilanlsf@gmail.com
پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن