دیوار خشک در سازه ال اس اف LSF
دیوار خشک یک مصالح ساختمانی محبوب به شکل پانل پیش ساخته شده از گچ یا سیمان و یا چوب است که برای اجرای آن ملات استفاده نمی گردد و برای تشکیل سطوح صاف دیوارها و سقف ها در اکثر ساختمان های مدرن استفاده می گردد.
دیوار خشک یکی از پر کاربردترین محصولات در ساخت و سازه به روش ال اس اف می باشد که در نمای خارجی و داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های خاص این دیوار سبب شده تا مورد استقبال همگان قرار بگیرد یکی از این ویژگی ها عایق بالا در برابر رطوبت است.
دیوارهای خشک بر خلاف اسمش که فکر می کنید چون خشک است پس زود آتش می گیرد این باور کاملا غلط است این دیوارها مقاومت بالایی در در مقابل آتش دارند. دیوار خشک انواع مختلفی دارد.
انواع دیوار خشک
دیوارهای خشک از منظر کاربرد در فضا و محیط مورد استفاده و ماهیت آن انواع مختلفی دارد. بعضی از دیوارها برای سرویس بهداشتی استفاده می شود پس مقاومت در مقابل رطوبت برای ما بسیار مهم است اما بعضی دیوارها به عنوان دیوار خارجی استفاده می شود که علاوه بر مقاومت در مقابل رطوبت باید عایق حرارتی و صدا داشته باشد و در برابر آتش سوزی مقاوم باشد. پس نوع دیوار ما به جایی که از آن استفاده می کنیم بستگی دارد.
دیوارهای خشک معمولی که کاملا ساده است و هیچ ویژگی خاصی ندارد.
دیوارهای خشک مقاوم در برابر رطوبت که مناسب قسمت هایی است که در معرض رطوبت است مثل نما و سرویس بهداشتی
دیوارهای خشک مقاوم در برابر آتش
دیوارهای خشک مقاوم در برابر صدا که این نوع دیوار مناسب مکان هایی است که می خواهیم هیچ گونه آلودگی صوتی وجود نداشته باشد و صدا از داخل سازه ال اس اف ما رد و بدل نشود.
محبوب ترین نوع دیوارهای خشک پانل های گچی است. پانل های گچی که در ایران با نام تجاری کناف شناخته می شوند که ساختار آن از گچ که دارای خواص شیمیایی مخصوص با مقاومت مناسب در برابر آتش سوزی که بین دولایه از ورق های مقوایی مخصوص قرار می گیرد می باشد.
در مقایسه با گچ معمولی دیوارهای خشک سبک تر و با کیفیت تر و و در واقع با دوام تر است و سرعت اجرای کار را بالا می برد و از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه تر است.
فواید دیوار خشک در سازه ال اس اف
استفاده از دیوارهای خشک بسیار مقرون به صرفه است و در هزینه های ما صرفه جویی می کند.
نصب دیوارهای خشک بسیار آسان است و سرعت اجرای کار را بالا می برد.
استحکام و دوام بالایی دارد.
دیوارهای خشک را بسته به نیاز می توان در ضخامت های مختلف و استاندارد استفاده کرد. و این موجب شده تا دیوارهای داخلی سازه را با استانداردی بسازند که کمترین فضا را اشغال نماید.
اجرای سریع و دقیق تری دارد چرا که تقریبا تمام برش ها و اندازه گیری ها را می توان در کارخانه انجام داد که این موجب می شود تا هدر رفت مواد هم به حداقل برسد و این هم موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود.
این دیوارها عایق بندی خوبی داشته و موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد.
این دیواره در مقابل ضربه نیز بسیار مقاوم هستند به طوری که از این دیوارها برای ساخت مکان های عمومی نیز می توان استفاده کرد.
حسن استفاده از این دیوارها در این است که هیچ محدودیتی برای اجرای نما ندارد و هر نمایی بر روی این دیوارها قابل استفاده است که در ادامه کمی توضیح می دهیم.
ساختار اجرای نما روی دیوارهای فولادی سرد نورد شده دارای پوشش تخته گچی یا تخته سیمانی بوده و روی آن عایق رطوبتی و یک لایه مش فولادی اجرا می شود. علاوه بر عایق رطوبتی خود لایه نهایی نما نیز تا حدی از نفوذ آب جلوگیری می کند. دو لایه ایزوگام یا یک لایه قیر گونی آسفالتی به عنوان عایق رطوبتی مناسب است.
ساختارهای پوششی با استفاده از صفحات روکش دار زمینه به جای استفاده از ملات تر ( گچکاری) است. در سیستم اجرای LSF امکان نصب صفحات روکش دار گچی توسط ملات چسباننده مخصوص به دیوار زمینه وجود دارد.
این موضوع برای تسطیح ناهمواری ها روی دیوار، طرح و اجرای سطحی صاف و یکدست و ارائه کاری با کیفیت بالا می باشد که با استفاده از روش های استاندارد امکان پذیر است.
انواع نمای سیمانی بر روی دیوارهای پشتیبان زیر به کار می رود.
دیوارهای متشکل از قطعات فولادی سرد نورد
دیوارهای بنایی
دیوارهای بتنی
اجرای نمای سیمانی بر روی دیوارهای سازه LSF
اجرای نمای سیمانی روی دیوار ال اس اف داربست بندی شده و عموما از دولایه است. و هریک از لایه ها دارای ضخامت تقریبی 10 میلی متر بوده و به همراه لایه نهایی با ضخامت تقریبی 3 میلی متر می باشد ضخامت کلی در نهایت 23 میلی متر می باشد. توصیه می شود این کار با استفاده از دستگاه پاششی شات کریت تر اجرا شود.
دیوارهای بنایی یا بتنی
دیوار بنایی یا بتنی پوشیده شده با نمای سیمانی یک دیوار مانع است. اگر وسیله ای برای زه کشی آب باران وجود نداشته باشد. رطوبت از طریق نما نفوذ می کند و به ساختمان آسیب می زند.
نمای بتنی پیش ساخته
پانل های بتنی پیش ساخته برای تمامی شرایط آب و هوایی مناسب و قابل اجرا است ولی بیشتر در شرایط آب و هوایی سخت مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این روش موجب حذف استفاده از داربست می شود . این پانل ها دارای کیفیت بالایی می باشند.
در کل در ساختمان های ال اس اف LSF سبک بودن سازه یکی از ویژگی های مهم است و استفاده از دیوارهای خشک در سازه ال اس اف موجب سبک بودن این سازه می شود و همچنین عایق صوتی و حرارتی و ضخامت کم این دیوارها موجب شده تا همه حتی در ساخت و سازهای سنتی نیز از این دیوارهای پیش ساخته استقبال نمایند.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد و مورد توجه شما قرار بگیرد ما سعی می کنیم در مقالات بعدی بیشتر در مورد سازه های ال اس اف LSF برای شما توضیح دهیم.