تفاوت سازه LSF با سازه CFS
اگر بخواهیم تفاوت سازه LSF با سازه CFS را به زبان ساده بیان کنیم باید اینگونه مطرح کنیم که تفاوت اصلی در این است که در سیستم ال اس اف دیوارها باربر بوده و نقش انتقال بار را بر عهده دارند اما در سیستم سی اف اس باربری توسط تیرهای اصلی و فرعی و ستون ها انجام می شود.
در سیستم ال اس اف ورقه های فولادی گالوانیزه استفاده می شود اما در سیستم سی اف اس قانونی برای استفاده از ورقه های خاصی وجود ندارد و حتی از ورقه های سیاه نیز می توانند استفاده می کنند.
در سیستم سازه ال اس اف بیشتر کار در کارخانه ها و کارگاه ها انجام می شود و پروژه به زمین انتقال داده شده و با مهندسین و کارگران ماهر نصب می شود اما در سیستم سی اف اس محدودیت معماری کمتر است و از آجر و گچ و سیمان و… (همچون ساخت و ساز سنتی) استفاده می شود.
تفاوت سازه LSF با سازه CFS در وزن سازه هم هست به طوریکه وزن سازه سی اف اس کمی بیشتر از ال اس اف است و کاملا طبیعی است که مصالح ساختمانی که استفاده می شود موجب سنگین تر شدن سازه می گردد.
سازه ال اس اف و سی اف اس هر دو برای ساخت و ساز تا دو طبقه را مجاز می باشند و برای اضافه کردن طبقات بیشتر نهایتا تا 5 طبقه را مجاز می باشند آن هم با انجام دادن یک سری شرایط برای ایمن سازی بیشتر سازه، یعنی هر دو سازه برای داشتن طبقات بیشتر باید از دیوار بتنی استفاده کنند.
مقایسه سازه LSF با سازه CFS
اگر از نظر ظاهر بخواهیم مقایسه کنیم هیچ تفاوت خاصی بین سازه LSF با سازه CFS وجود ندارد اما خیلی ها ساخت و ساز سنتی را بیشتر می پسندند و علاقه ای به دیوارهای پوشیده شده با گچ پیش ساخته ندارند. همچنین اگر از نظر هزینه و قیمت هم مقایسه کنیم مسلما سازه ال اس اف به علت استفاده از فولاد گالوانیزه گران تر است و در سازه سی اف اس از مصالح سنتی و ارزان قیمت هم می توانند استفاده کنند و به همین علت هزینه ی تمام شده کمتر است.
همچنین در سازه های ال اس اف از مصالح سنتی خبری نیست و در نهایت از گچ برای داخل و پشم سنگ یا پلی استایرن برای عایق صوتی حرارتی استفاده می شود که این محدودیت باعث افزایش هزینه می شود اما در ساخت و ساز به روش cfs هیچ محدودیتی برای استفاده از مصالح (بلوک، سفال، آجر و…) وجود ندارد و همین موجب کاهش هزینه می گردد.
در ضمن تفاوت سازه LSF با سازه CFS در زمان بندی ساخت و ساز تا تحویل پروژه وجود دارد، در مورد زمان بندی از صفر تا صد پروژه در سازه ال اس اف سرعت کار بیشتر از سازه سی اف اس است و تقریبا بین 2 تا 3 ماه زمان لازم است تا کلید را به شما تحویل دهند اما ساخت و ساز به روش سی اف اس زمان بیشتری طول می کشد.
برای حمل و نقل در سازه ال اس اف نیازی به جرثقیل نیست اما در سازه سی اف اس به جرثقیل نیاز داریم و این باعث پرداخت هزینه جدا برای کارفرما می شود.
سازه ال اس اف ارزان تر است یا سازه سی اف اس؟
به دلیل اینکه استفاده از مصالح سنتی و ارزان قیمت در سازه CFS هیچ محدودیتی ندارد، هزینه ی تمام شده در سازه سی اف اس پایین تر از سازه ال اس اف است.
تعداد ستون های باربر کدام سازه بیشتر است؟ در سیستم ال اس اف دیوارها باربر هستند و نیازی به تیر و ستون ندارد اما در سیستم سی اف اس باربری توسط تیرهای فرعی و اصلی و ستون ها انجام می شود.
اجرای کدام سازه به زمان بیشتری نیاز دارد؟ سرعت کار در سازه ال اس اف بسیار بالاتر است چرا که بخشی از کار در کارخانه یا کارگاه ها انجام می شود و دیوارها از سه لایه آماده ساخته می شود اما اجرای سازه سی اف اس با استفاده از دیوارهای سنتی انجام می شود که زمان بیشتری می برد.
کدام سازه مقاومت بیشتری در مقابل زلزله دارد؟
از آن جایی که کشور ما ایران زلزله خیز است ساخت ساختمان هایی که در مقابل زلزله دوام بالایی داشته باشند بسیار اهمیت دارد. سازه های LSF ساخته شده از فولاد سرد نورد شده و بسیار سبک می باشد و مقاومت بالایی در مقابل زلزله دارد و در واقع یکی از مقاوم ترین سازه ها در حال حاضر می باشد.
سازه LSF از فولاد سرد نورد شده ساخته شده و یک سازه بسیار سبک است و در مقابل زلزله مقاومت بالایی دارد.
عمر مفید کدام ساختمان بیشتر است؟
کارشناسان و مهندسان عمر مفید سازه های ال اس اف را 60 سال تخمین زده اند این در حالی است که از سازه به درستی نگهداری نشود و در شرایط آب و هوایی بدی قرار داشته باشد و رطوبت موجب آسیب سازه شود در غیر این صورت اگر سازه های ال اس اف در شرایط مناسب نگهداری شود عمر مفیدشان به 100 سال هم می رسد.
کلام آخر
ساخت و ساز به روش ال اس اف نسبت به ساخت و ساز به روش سی اف اس شاید در نگاه اول گران تر باشد اما سازه ال اس اف به علت ضد زلزله بودن و داشتن عایق صوتی و حرارتی در بلند مدت بهینه تر است چرا که هم در هزینه های شما در آینده صرفه جویی می شود و هم اگر زمانی زلزله رخ دهد جان شما و عزیزانتان در امان است اما سازه سی اف اس امنیتی در مقابل زلزله ندارد چرا که در ساخت و ساز از مصالح ساخت و ساز سنتی استفاده می شود. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.