ویلای پیش ساختهساخت ویلای ارزانسازه ال اس افسوله ال اس اف

اعتماد شما تبلیغات ماست

logo-pardis-01
سیستم ICF یا قالب های ماندگار | انواع ICF از نظر شکل و ابعاد کلی | مزایای فنی سیستم ICF | مراحل اجرای سیستم ICF  | 

فهرست مطالب

سیستم ICF یا قالب های ماندگار

استفاده از روش های امروزی در ساختمان سازی پاسخگوی نیاز امروز جامعه ما نیست پس در صنعت ساخت و ساز رو به سوی شیوه های مدرن آورده ایم تا جوابگوی نیاز ما باشد. سیستم ICF یک نوع سیستم ساخت و ساز مرکب از بتن مسلح و پنل های استایرن EPS است که در آن بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل های پلی استایرن به عنوان قالب بتن و عایق حرارتی و صوتی عمل می کنند.

این سیستم به صورت دیوار باربر بوده که دیوارهای بتنی آن شامل قالب بتنی دائمی می باشد و این قالب ها بعد از بتن ریزی جزئی از دیوار محسوب شده و نقش عایق حرارتی را دارند.

در این روش دو لایه فوم عایق به صورت موازی و با فاصله های متفاوت از هم قرار می گیرند و سپس بتن ریزی انجام می شود. عمدتا قالب ها از جنس پلی استایرن، سیمان و یا فوم پلی یورتان می باشد.

تنها تفاوت اصلی روش ICF با سایر روش ها، دیوار برشی است که استفاده از دولایه عایق پلی استایرن می باشد. در ابتدا از این روش فقط برای ساختمان های یک یا دو طبقه استفاده می شد اما در حال حاضر ساختمان های 10 تا 25 طبقه با این روش ساخته می شود. البته در ایران فعلا تا 5 یا 6 طبقه ساخته می شود.

در این روش کل سازه به شکل دیوار برشی اجرا شده و حتی الامکان نیازی به ستون نیست و بسیار مناسب و مقرون به صرفه و  مناسب برای اجرای سازه هایی از قبیل ساختمان های طبقاتی با کاربری مسکونی، اداری، تجاری و بیمارستان ها و ساختمان های صنعتی و سوله ها و مخازن ذخیره آب و حوضچه های صنعتی و استخرها و …  می باشد.

انواع ICF از نظر شکل و ابعاد کلی

بلوکی: ابعاد کوچکتری نسبت به سایر مدل ها دارد میلگرد گذاری به طور کامل در محل اجرا صورت می پذیرد. امکان بتن ریزی در چند مرحله ارتفاعی وجود دارد.

پانلی: معمولا به این صورت است که مقداری از میلگرد گذاری در کارخانه داخل قالب ها منظور می شود.

نواری: معمولا به این صورت است که دو تخته جداگانه به محل پروژه حمل شده و به وسیله اتصالات پلاستیکی به هم متصل می شوند. امروزه انواع بلوکی و پانلی کاربرد بیشتری نسبت به نواری دارند.سیستم ICF یا قالب های ماندگار | انواع ICF از نظر شکل و ابعاد کلی | مزایای فنی سیستم ICF | مراحل اجرای سیستم ICF  | 

انواع روش سیستم ICF یا قالب های ماندگار

سیستم تخت یا مسطح که البته بیشتر این روش مرسوم است.

سیستم شبکه ای پیوسته

سیستم شبکه ای منقطع حفره ای

اجزای ( مصالح) سیستم ICF یا قالب های ماندگار عبارتند از پلی استایرن منبسط شونده، رابط های اتصال دهنده و پلی استایرن های دو طرف دیوار.

رابط ها می توانند از جنس پلی پروپیلن با دانسیته بالا، پلی استایرن منبسط شونده، پلی استایرن با مقاومت بالا، ورق گالوانیزه و یا میلگرد باشند.

قالب های ایستاده و قالب های افقی ( دیواری ثابت و دیواری متغیر) که دیوار های ثابت در کارخانه کار گذاشته می شود اما دیوارهای متغیر به صورت جداگانه تحویل داده می شود تا حمل و نقل آن آسان تر باشد.

مزایای فنی سیستم ICF 

سرعت اجرای بالا نسبت به روش سنتی چرا که هم اجرا ساده تر است و هم نیازی به ساخت اسکلت و شمع بندی سقف ها نیست.

عدم نیاز به ماشین آلات سنگین

استحکام بیشتر ساختمان و مقاومت در برابر زلزله و آتش سوزی

صرفه جویی انرژی به علت یکپارچگی عایق و بتن

دارای عایق صوتی حرارتی و رطوبتی

حذف پرت و دور ریز مصالح و نخاله ساختمانی و دوستدار محیط زیست

امکان بتن ریزی در هر شرایط دمایی

امکان اجرای هر نوع نما

مزایای اقتصادی سیستم ICF

بازگشت سریع سرمایه به دلیل سرعت اجرای بالا

کاهش هزینه انرژی به دلیل عایق بندی مناسب ساختمان

کاهش هزینه دستمزد به علت کاهش نیروی کار

مراحل اجرای سیستم ICF 

  • آماده سازی فونداسیون

فوندانسیون سیستم ICF یا قالب های ماندگار عمدتا از نوع نواری یا گسترده مشابه سازه های بتن مسلح معمولی می باشد.

  • جانمایی دیوار

برای جاگذاری دقیق بلوک ها از نبشی آهنی یا گالوانیزه استفاده می شود. بلوک ها را طوری قرار می دهند که نری آن ها رو به بالا باشد و میلگردهای نیز از آن رد شود.

  • آرماتور بندی درون بلوک ها

پس از چینش هر ردیف میلگرد افقی نیز بر اساس نقشه سازه روی بلوک ها قرار داده شده و با استفاده از مفتول آرماتورها به هم متصل می شوند.

  • استقرار پشت بندها

پس از استقرار بلوک ها باید پشت بندهای لازم با فواصل منظم برای تامین ایستایی دیوار در زمان بتن ریزی را اجرا نمود.

  • اجرای بازشوها

بازشوها در واقع محل درب و پنجره ها می باشد که مطابق نقشه با بلوک بسته می شود تا هنگام بتن ریزی ابعاد صحیح اجرا شوند.

  • تراز کردن

پس از اتمام دیوارها و نصب پشت بندها، دیوارها به وسیله جک ها تراز می شوند.

  • بتن ریزی

بتن ریزی در دیوارها باید در لایه های افقی با ضخامت یکنواخت صورت بگیرد و هر لایه قبل از ریختن لایه بعدی به طور کامل متراکم شود.سیستم ICF یا قالب های ماندگار | انواع ICF از نظر شکل و ابعاد کلی | مزایای فنی سیستم ICF | مراحل اجرای سیستم ICF  | 

سوالات متداول

تاسیسات مکانیکی و برقی ( لوله کشی آب و برق) چگونه بر روی این سیستم ICF یا قالب های ماندگار نصب می شوند؟ فوم جداره دیوار دارای ضخامت 5 سانتی متر می باشد و تاسیسات در داخل آن قرار می گیرد.

آیا همه ی دیوارها در ساختمان از یک جنس هستند؟ خیر، از این دیوارها بیشتر برای دیوارهای بیرونی استفاده می شود و یا برای دیوارهای آسانسور و … استفاده می شود و بقیه دیوارها را می توان از آجر سفال و … استفاده نمود.

آیا می توان پس از اجرای دیوارها فوم ها را از آن برداشته و جدا کرد؟ خیر این فوم ها برای عایق شدن باید در سیستم ماندگار باشد.

این سیستم ها تا چند طبقه امکان اجرا دارد؟ این سیستم طبق آیین نامه 2800 قابلیت اجرا تا 50 متر یا 15 طبقه را دارد.

سقف این سیستم ICF یا قالب های ماندگار به چه صورت اجرا می شود؟ این سیستم  قابلیت اجرای هر نوع سقفی را دارد ولی معمولا از تیرچه کرومیت برای اجرا استفاده می شود اما می توان از تیرچه سیمانی و دال دوطرفه استفاده نمود.

این سیستم به دلیل اتصالات دیوار و سقف در هنگام وقوع زلزله واکنش خوبی داشته و مقاومت بالاتری نسبت به دیگر ساختمان ها دارد و به دلیل رعایت نکات اجرایی مقاومت خوبی در مقابل آتش سوزی دارد و به دلیل اینکه بعضی از کارها در کارخانه انجام می شود سرعت اجرای ساخت ساختمان بسیار بالا است.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا سیستم ICF یا قالب های ماندگار که یکی از روش های نوین در صنعت ساخت و ساز می باشد مطالبی را برای شما مطرح نماییم امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد. لطفا نظرات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره پردیس گیلان

مجموعه مهندسی پردیس گیلان با ترکیب تیمی مجرب و کاردان از سال ۱۳۸۹ در زمینه های مختلف ساخت ساز با روش نوین ساختمانی فعالیت خود را شروع کرده و در این سالها پروژه های متعددی به انجام رسانده است. خدمات این گروه شامل طراحی و اجرا سازه های پیش ساخته ، ساخت خانه های LSF ، طراحی داخلی ، طراحی نما و منظر ، اخذ مجوز ساخت ، نقشه برداری ساختمان میباشد.

 

اطلاعات تماس

  • بلوار معلم 15 متری طالقانی ساختمان آریا طبقه 5 واحد 9
  • 09120434409
  • pardisgilanlsf@gmail.com
پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن