دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب | انواع دیوار های پیش ساخته | کاربرد دیوار پیش ساخته | مزایای دیوارهای پیش ساخته | معایب دیوار پیش ساخته | پردیس گیلان

فهرست مطالب

دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب

دیوار پیش ساخته یکی از محبوب ترین مصالحی است که در صنعت ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل پر طرفدار بودن سازه این است که روند ساخت و تکمیل شدن سازه را سرعت می بخشد. در واقع این دیوارها به دلیل وزن سبک نسبت به سایر سازه ها به طور چشمگیری باعث کاهش وزن ساختمان می شوند.

این دیوارهای پیش ساخته پس از آماده شدن به محل احداث پروژه انتقال یافته و در قسمت های مورد نیاز نصب می شوند. کارخانه های تولید کننده مصالح، دیوارهای پیش ساخته را در اندازه ها و ابعاد و جنس های مختلف می سازند. این سازه ها جایگزین مناسبی برای دیوارهای خشتی، سفالی، آجری و سنتی به حساب می آیند.

انواع دیوار های پیش ساخته

دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب امروزه تنوع محصولات در هرزمینه ای بسیار چشمگیر است و دیوار های پیش ساخته نیز از این قضیه مستثنی نیستند؛ در ادامه بیشتر انواع مختلف دیوارهای پیش ساخته را توضیح خواهیم داد.

دیوار پیش ساخته کناف

این سازه ها برای جداسازی قسمت های داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. اجرای این دیوارها به دو روش سیستم سازه ای و بدون سیستم سازه ای انجام می پذیرد. دیوارهای کنافی به علت نصب آسان و زمان کمی که برای تعمیر طلب می کنند در آپارتمان ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

دیوار پیش ساخته چوبی

از این نوع دیوار ها اغلب برای ساخت کلبه های چوبی استفاده می شود. وزن این دیوارها بسیار کم و سبک است و گزینه مناسبی برای دکوراسیون داخلی و خارجی ادارات و مجتمع های تجاری مسکونی می باشد.

دیوارهای پیش ساخته گچی

این دیوارها جزو دیوارهای غیر باربری به شمار می روند. این نوع دیوار از ترکیب الیاف سبک نظیر پلی یورتان و پشم شیشه با آب و گچ ساخته می شوند. گچ استفاده شده در این دیواره ها معمولی دانه ریز بوده و حساسیت زا نیستند. این دیوارها نقش موثری در کاهش وزن سازه ایفا می کنند و برای جداسازی بخش های داخلی ساختمان استفاده می شوند.

به دلیل خاصیت ضد رطوبت این دیوارها اغلب در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و قسمت هایی که رطوبت بیشتری دارند مورد استفاده قرار می گیرند. این دیوارها در 4 نوع توپر، ضدآب، مسلح و سوراخ دار ساخته می شوند. طول این دیوار معمولا بیشتر از یک متر بوده و عرض آن ها بین 50 تا 150 میلی متر است.

دیوار ساندویچ پانل

دیوار ساندویچ پانل یکی از مصالح مدرن در صنعت ساختمان می باشد با استفاده از دیوارهای ساندویچ پانل می توان فضاهای مجزایی را در داخل ساختمان ها ایجاد کرد. دیوار ساندویچ پانل ها معمولا دو لایه ورق و یک لایه عایق است این دیوار به دلیل داشتن کیفیت و ویژگی های منحصر به فرد و همچنین به روز بودن از جمله پر کاربردترین مصالحی است که امروزه برای پوشش دیوار مورد استفاده قرار می گیرد.

این دیوارها طول عمر بسیار بالایی دارند و عایق حرارت و صدا نیز می باشند و مناسب برای استفاده و ساخت سازه های کانکسی می باشند.

دیوار پیش ساخته یونولیتی

یکی دیگر از انواع سازه های پیش ساخته دیوار یونولیتی می باشد که از شبکه های فلزی و فوم پلی استایرن یا همان یونولیت ساخته می شود. این محصول با نام تری دی پنل هم شناخته می شود. این سازه خاصیت ضدآب دارد و مانع از رشد موجودات میکروسکوپی و قارچ ها می شود. در صورت استفاده از این سازه در مناطق مرطوب شبکه فلزی داخل این دیوار را باید از جنس فولاد گالوانیزه استفاده کرد.دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب | انواع دیوار های پیش ساخته | کاربرد دیوار پیش ساخته | مزایای دیوارهای پیش ساخته | معایب دیوار پیش ساخته |

کاربرد دیوار پیش ساخته

سالانه حوادث متعددی مانند آتش سوزی و زلزله در سراسر دنیا رخ می دهد و متاسفانه منجر به خسارات جانی و مالی می گردد. دامنه استفاده از دیوارهای پیش ساخته بسیار گسترده است و در مکان های مختلفی مانند زمین های کشاورزی و پادگان ها و … استفاده می شود.  دیوارهای پیش ساخته در مقابل بلایای طبیعی مقاومت بسیار خوبی دارند. از اصلی ترین کاربردهای دیوارهای پیش ساخته می توان به احداث کارخانه ها، سوله ها و خانه های پیش ساخته اشاره کرد.

ساختمان اداری

یکی از کاربردهای دیوار پیش ساخته در ساخت ساختمان های اداری است. از آنجایی که اغلب ساختمان های اداری به سبک یکسانی طراحی می شوند و دیوارهای مورد نیاز برای هر طبقه نیز معمولا به یک شکل است استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی در این باره تاثیر خوبی در پیشرفت اجرای پروژه دارد.

ساخت سوله

دیوارهای پیش ساخته بتنی دارای خاصیت ضدآب هستند و رطوبت به این نوع دیوارها نفوذ نمی کند. پس دیوارهای پیش ساخته بهترین انتخاب برای ساخت سوله می باشند.

سردخانه

این دیوارهای پیش ساخته تحت فشار ساخته می شوند و همین فشار موجب شده تا مواد کاملا به یکدیگر بچسبند و ذرات اکسیژن و جریان هوا قابلیت نفوذ نداشته باشند پس بهترین عایق را دارند و انتخاب مناسبی برای ساخت سردخانه ها می باشند.

دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب

دیوارهای پیش ساخته بتنی یا همان پنل های پیش ساخته نوعی از محصولات ساختمانی هستند که در خارج از محل پروژه تولید می شوند و در محل پروژه فقط مونتاژ می شوند. امروزه دیوارهای پیش ساخته بتنی جایگزین مناسبی برای روش های سنتی ساخت دیوار است.

استفاده از این دیوارها زمان ساخت را تا حد زیادی کاهش می دهد و در مدت زمان کمتری می توان یک پروژه را به اتمام رساند. البته طراحی دقیق دیوار پیش ساخته بتنی در محل پروژه صورت گیرد، چرا که اگر بی دقتی در مونتاژ دیوارها صورت گیرد منجر به صرف هزینه بیشتر می شود.

دو نوع اصلی دیوار پیش ساخته

دیوار پیش ساخته بتنی بسته و دیوار پیش ساخته بتنی باز

در نوع دیوار پیش ساخته باز در واقع از چارچوب دیواری مونتاژ شده است که با ترکیب عناصر دیگری مانند عایق و روکش در مکان پروژه نصب می شود. این پنل ها بسیار انعطاف پذیر و دارای سرعت ساخت بالاتری هستند اما هنوز هم نمی توانند تمامی نقش های روش های سنتی را اجرا کنند و جای پیشرفت برای این نوع پنل ها وجود دارد.

دیوار پیش ساخته بتنی بسته

این نوع دیوار با سایر عناصر ساختمانی مانند درب ها پنجره ها و … مونتاژ شده اند. این نوع پنل ها به دلیل سوار شدن سایر عناصر ساختمانی بر روی آن ها دارای وزن سنگین تری هستند و برای انتقال آن به محل پروژه باید از جرثقیل استفاده کرد. البته به شرطی که این دیوارها با متریال مناسب ساخته شده باشد.دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب | انواع دیوار های پیش ساخته | کاربرد دیوار پیش ساخته | مزایای دیوارهای پیش ساخته | معایب دیوار پیش ساخته |

مزایای دیوارهای پیش ساخته

یکی از مهمترین مزایا صرفه جویی در وقت و تسریع روند ساخت ساختمان است.

تولید این دیوارها همزمان با کارهای دیگر پروژه مانند نقشه کشی و خاکبرداری و … انجام می شود.

این دیوارها به دلیل توپر بودن از استحکام و کیفیت بالایی برخوردارندو در برابر ضربه، خوردگی و اسیدها با دوام استزیرا از بهترین مواد اولیه ساخته می شود.

به دلیل استحکام بالای این دیوارها حشراتی نظیر موریانه و مورچه نمی توانند به آن نفوذ کنند.

معایب دیوار پیش ساخته

هزینه بالایی برای راه اندازی کارخانه تولید کننده است زیرا برای خرید ماشین های پیشرفته سرمایه زیادی لازم است.

اگر محل اجرای پروژه از کارخانه دور باشد حمل و نقل این دیوار ها با تریلر انجام شده و هزینه زیادی دارد.

رساندن دیوارها به محل پروژه بدون هیچ آسیبی کار بسیار دشواری است.

خرید این دیوارها نسبت به دیوارهای سنتی هزینه بالاتری دارد همچنین یک هزینه جداگانه برای نصب نیز باید پرداخت شود.

سوالات متداول

دیوار پیش ساخته چیست؟ سازه ای است که موجب سرعت ساخت و ساز می شود و روند سرعت کار را بالا می برد. کارخانه های تولید کننده با استفاده از مصالح دیوارهای پیش ساخته را در ابعاد و اندازه های متفاوت تولید می نمایند.

انواع دیوار پیش ساخته چه نام دارد؟ دیوارهای پیش ساخته شامل انواع دیوار پیش ساخته کناف، چوبی، گچی، بتنی و یونولیتی می شود.

چرا از دیوار پیش ساخته استفاده کنیم ؟ برای صرفه جویی در وقت و بالارفتن سرعت ساخت  ساختمان و کیفیت بالا این دیوارها و همچنین کاهش 15 در صدی مصالح ساختمانی که موجب می شود هزینه کمتر و مصالح کمت استفاده شود و صرفه اقتصادی دارد همچنین این دیوارها خاصیت ضدآب و مقاومت در برابر نفوذ حشرات را دارند.

کلام آخر

دیوار پیش ساخته چیست معرفی و مزایا و معایب مصالحی که علاوه بر کاهش هزینه های ساختمان بتوانند سرعت انجام کار و مقاومت کلی سازه در برابر زلزله و … را افزایش دهد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. دیوارهای پیش ساخته از جمله بهترین و کاربردی ترین مصالح ساختمانی به شمار می روند گرچه خرید این سازه ها نسبت به دیوارهای سنتی پر هزینه تر است اما در کل مقرون به صرفه تر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره پردیس گیلان

مجموعه مهندسی پردیس گیلان با ترکیب تیمی مجرب و کاردان از سال ۱۳۸۹ در زمینه های مختلف ساخت ساز با روش نوین ساختمانی فعالیت خود را شروع کرده و در این سالها پروژه های متعددی به انجام رسانده است. خدمات این گروه شامل طراحی و اجرا سازه های پیش ساخته ، ساخت خانه های LSF ، طراحی داخلی ، طراحی نما و منظر ، اخذ مجوز ساخت ، نقشه برداری ساختمان میباشد.

 

اطلاعات تماس

  • بلوار معلم 15 متری طالقانی ساختمان آریا طبقه 5 واحد 9
  • 09120434409
  • pardisgilanlsf@gmail.com
پیمایش به بالا

برای مشاوره سریع فقط شمارتو وارد کن